Bild
Nästa artikel

Stoner vann händelserikt race

MotoGP+Video

Det blev dubbelt Repsol Honda i topp före Andrea Dovizioso på helgens race i Assen. Den stora snackisen är dock Álvaro Bautista som torpederade Jorge Lorenzo.

Redan i första kurvan knockade Bautista av Lorenzo som blev tydligt upprörd. Händelsen utreds av Race Direction medan Jorge Lorenzo återhämtar sig efter att ha skadat ankeln.

"Angående incidenten med Álvaro, ursäkterna är godtagna, jag är inte bitter. Det var ett misstag som säkerligen inte kommer upprepas", skrev Lorenzo på Facebook efter olyckan.

Med Lorenzo ute kunde Dani Pedrosa och Casey Stoner ta ledningen före en jagande Ben Spies. Kort därefter vurpade Stefan Bradl ut sig för första gången i MotoGP. Han låg då fyra. Strax tog sig Andrea Dovizioso förbi Spies på tredjeplatsen. Cal Crutchlow hade farten uppe och tog sig efterhand från nionde plats upp på femte plats. Rossi körde in i depån med däckproblem samtidigt som Stoner gick upp i ledning. Ute på sista varvet tog sig Dovizioso förbi Spies.

Stoners vinst och Lorenzos noll poäng innebär att de nu delar totalledningen.

I Moto2 vann Marc Márquez efter ett, även det kraschrikt race. Även Alexander Lundh gick omkull.

"Tyvärr vurpade jag sista varvet när jag skulle ta japanen! Bröt två tår i vänster foten, men har dragit de till rätta nu och tejpat skiten", skriver han på twitter.

Kommentarer

#1
2012-07-02 11:24

Coolt fight i toppen ...... Trist Lundh. Hoppas på nästa helg i stället :0)

#2
2012-07-03 14:39

Jag var och kollade och tänkte hejat lite på Lundh men det var helt fakking omöjligt att identifiera honom bland övriga lite okända trots att jag köpte programmet.

Vore jag marknadsförare åt en chaufför skulle jag nog fasen se till att han/hon gick att känna igen på håll, dessutom kräva att en ekipagebild infördes i programmet.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.