Bild
Nästa artikel

Stoner får kurva på Phillip Island

Video

Phillip Island ska döpa kurva nummer tre efter 2007 och 2011 års världsmästare Casey Stoner.

 

Det ska hållas en cermoni på torsdag för att hedra Stoner och döpa kurvan efter den Australiensiska föraren.  Just kurva tre är en av Stoners favoriter, den har allting som en spännande kurva ska ha: den är snabb, lång, och desto modigare du är i attacken på kurvan, desto snabbare är du igenom. För oss dödliga så är det den kurva som Stoner och de flesta andra går på sladd in och ut ur. 

De legendariska förarna Mick Doohan och Wayne Gardner har också delar av banan döpta efter sig. Doohan har den först kurvan döpt efter sig medan raksträckan förbi depån ner mot Doohan-kurvan är döpt efter Gardner. 

Tyvärr pensionerar sig Stoner från Grand Prix-racing efter den här säsongen. Han gillar inte utvecklingen MotoGP har tagit de senaste åren, både av och på banan. Förhoppningsvis kommer vi se honom i den populära serien V8 Supercars i framtiden, och om du bor i Australien så är det inte omöjligt att du lär stöta på världsmästaren på diverse bandagar.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-10-24 13:34

Stoner låter hälsa:
En staty smäller högst, och jag får nog inte ihop nåt storverk som räcker till ett gatunamn som eftermäle. Eller ens en stig döpt till Casey´s.
Så jag håller till godo med en snäv kurva.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.