Bild
Nästa artikel

Stockholmare har längst till jobbet

Nyhet

Räknat i tid har boende i Stockholm längst till jobbet. Svensken har i genomsnitt 26 minuters färdväg till sin arbetsplats.

 

I en undersökning bland drygt 5 000 svenskar gjord av YouGov på uppdrag av försäkringsbolaget If kom man fram till att genomsnittssvensken har en knapp halvtimme till jobbet, närmare bestämt 26 minuter, enkel väg.

– För genomsnittssvensken innebär det här närmare en timmes resväg varje dag för att ta sig till och från jobbet. Det är klart att det inte är helt lätt att få in i en fungerande vardag, säger Daniel Claesson, pressansvarig på If.

Endast åtta procent av befolkningen har mindre än fem minuters väg till sin arbetsplats medan 38 procent hinner dit inom en kvart. En procent av de tillfrågade behöver färdas i över två timmar innan de nått sitt jobb.

Sett till olika län i Sverige så är det stockholmarna som har längst väg till arbetsplatsen, åtminstone räknat i tid – 33 minuter i genomsnitt. Därefter kommer Uppsalabor med 30 minuter. I Jönköping, Kronoberg och Gotland tar sig majoriteten till arbetet på under en kvart och Södermanland, Kronoberg och Norrbotten är de län där störst andel, 12 procent, har max fem minuter till jobbet.

Diskutera: Hur tar du dig till jobbet och hur lång tid tar det?

Kommentarer

#1
2012-09-21 11:04

Jomenvisst har jag ca 26 minuter till jobbet, om jag går sakta. Det är lite långt, men det var en smäll jag fick ta när jag köpte huset i norra delen av byn, i stället för att bo kvar i lägenheten varifrån jag gick på 12 minuter....

(Jag bor i Olofström, jobbar på Volvo)

#2
2012-09-21 11:18

Jag har jobbat i Stockholm i sommar, bor i Uppsala. I och med att jag inte kör som ghost rider så brukar det ta drygt 50 min att köra. Skönt med hoj när det är kö och man kan glida förbi bilarna.

#3
2012-09-22 10:41

1h 10 min, enkel väg.
Jag är lite fundersam till hur man mäter, Alingsås är väl Älvsborgs län men de flesta som inte jobbar lokalt pendlar in till Göteborg(s och Bohus) län.

Snart ska väl Trollhätteborna göra samma sak.
Kungsbacka? Halland väl?
Rätt skruvat egentligen. Jag gör allt precis lika bra sittandes på en stubbe i skogen med 4G-dongel.

Skulle vara intressant att kolla restiden för arbetskraften i Göteborg istället för att sikta in sig på bostadsort. Eller tänker jag fel nu igen?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.