Bild
Nästa artikel

Sofuoglu mästare i Supersport

WSBK

Han tog sin tredje titel redan i går på Portimão. Kenan Sofuoglu höll undan och blev världsmästare i Supersport-klassen. I Superbike-klassen slutade svenske Alexander Lundh på plats 14 i båda race.

Den enda som kunde hota Sofuoglu var Jules Cluzel som var tvungen att ge allt för att inte låta turken avgöra. Trots vinst räckte det inte då Kenan Sofuoglu slutade tvåa och tog hem sin tredje titel redan innan sista racet.

I Superbike-klassen är det ännu inte avgjort. Första racet kördes på blött och fick startas om efter oljespill på banan. Tom Sykes vann det 16 varv korta racet före Carlos Checa och Sylvain Guintoli. Race två blev dubbelt Aprilia på pallen då Eugene Laverty tog sin första vinst för säsongen före Jonathan Rea. Trea blev Max Biaggi som inför sista tävlingen i Frankrike har en ledning på 30,5 poäng före Tom Sykes som fick bryta race två.

Alexander Lundh fick samma slutresultat i båda race, plats 14. Det är hans bästa placering i klassen.

"Hela tiden fortare och känns bättre för varje pass på denna hoj!", skrev han på twitter innan racen.

I Superstock-klassen blev svenske Christoffer Bergman sexa.

- Jag hittade tyvärr inte riktigt samma flyt som under kvalet. Banan var i betydligt sämre skick och saknade grepp helt och hållet. En 6:e plats är inte så dåligt men hade hoppats på några snäpp högre placering, sa han efteråt.

Lukas Ockelfelt vurpade på första kvalet och bröt ett ben i handen vilket ledde till att han bröt efter tre varv i racet.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-09-24 10:14

Grattis Kenan! Grattis Kawa!
Tänk att en osman kör så bra o kan gå o vinna VM-titeln för tredje gången i värsta getingboet
Hoppas K. Sofuoglu byter till Superbikecirkusen.

#2
2012-09-26 07:59

Håller med Zatopek ....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.