Bild
Nästa artikel

Satte nytt varvrekord på Ringen

Nyhet+Video

Med en helt otrimmat Yamaha R1 från 2005 har varvrekordet på Nürburgrings berömda nordslinga slagits. Andy Carlile körde varvet på sju minuter och tio sekunder. Se videon.

Andy Carliles tid är den inofficiellt snabbaste runt banan med motorcykel och han satte den ombord en sju år gammal gatlegal motorcykel med otrimmad motor.

- Den är inte en toppmodifierad, dyr specialare och den är inte en gammal fabriksracer. Den är bara en omsorgsfullt utvecklad Yamaha R1 från 2005. När jag köpte den 2007 hade den vurpats. Den är bara snabb eftersom jag inte saktar ner, säger Andy Carlile till Nürburgring-fansidan Bridge to Gantry.

Carlile flyttade till Tyskland 2007 för att öva på banan. Han räknar med att han har kört några tusen varv sedan dess.

Kommentarer

#1
2012-06-04 10:51

Inofficiellt rekord, alltså enligt glädjemätare.........

#2
2012-06-04 16:26

Han laddar ju INTE dåligt precis ..... Hel***e vad hojen protersterar :o)

#3
2012-06-04 18:21

Jaha, lilla_my, menar du att klockan är glädjemätare...den går för sakta, eller???

#4
2012-06-04 20:26

Mäktigt.....och klart imponerande. Undrar om han blev störd av den trafik som trots allt fanns där ibland, om han fick ta andra spårval än han tänkt sig....kanske han kan putsa tiden ännu mer? Vilket fall, grym upplevelse bara att se på videon ( körde den på TV:n så det blev lite storlek..;)
Mvh /

#5
2012-06-05 17:42

Utan alla dessa knepiga böjar hade ävan jag kunnat slå rekordet. Kanske med lite hjälp av en slö Omega förstås.

#7
2012-06-06 15:34

Bromsen är fartens värsta fiende....... :)

#8
2012-06-07 17:02

Jomänvisst Lelle.
Normalt håller jag med Marc M. om att vi ska kommentera nyheten och inte andras kommentarer.
Men du antyder antingen:
- múlier táceat in ecclésia * eller bara
- hålla käft om jag är en misslyckad persona som inte smakat på Nürburgring?

Och det med familjens CBR 1100 XX -98 som gjorde 320 km/h på glädjemätaren efter byte av insugsgummi för full effekten >140Ps på slangen!
F.ö. ett härligt ekipage för två och fyllda packväskor.
Maken hade höjt bakfjädern några cm för snabbare fart genom alpinska apex och lite mer av markfrigång på dom häftiga serpentinvägarna.
Den mytiska Nordschleife är inte märkvärdigare än att där är köbildning, mycket trafik inklusive turistrundturer per buss.
M.a.o. en typisk turistfälla med ockerpriser.
Så det kryllar av folk & fordon.
Jag följde lydigt alla regler och körde i eget tempo eftersom vi ville göra en avstickare till Moseldalen för vinprovningen en knapp timmes resa bort - medans vi levde, hehe
Och senare smiska underbara vägar i massor i Eifelområdet.
Nürburgring liknar jag vid Autobahn full av fartglada som alla kör i samma riktning men där man också måste hålla absolut koll på medtrafikanterna både framåt och i backspegeln.
Eller som på de svenska motorvägarna med notoriska fartdårar (fast där det allt som oftast dyker upp nån spännande senil dement eller drograttfull som valt fel färdriktning).......

* Varsågod, här lite porn som belöning för ditt intresse för döda språk http://www.flickr.com/photos/bilderfantasien/95400559/in/photostream

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.