Bild
Nästa artikel

Rykte: Honda Africa Twin blir större

Nyheter

Rykten från Japan antyder att Honda vill göra Africa Twin till en större motorcykel med lansering 2020.

När Honda återintroducerade sin adventurehoj Africa Twin särskiljde den sig med nättare dimensioner och satte en större betoning på aktiv offroadkörning. Detta gjorde den till en intressant alternativ till de större konkurrenterna som R1200GS. Till 2020 ser det dock ut som att Honda vill gå mer i den riktningen.

Ryktena säger att det handlar om mer teknik och en större motor som ska klara Euro5. De hårdare utsläppskraven innebär att Honda trots en större motor kanske inte kan klämma ut särskilt mycket mer effekt ur den. En uppdatering av DCT-lådan ryktas det också om, som ska klara aktiv körning bättre. 

Sett till den nya tekniken ska det handlar om nyckellös tändning, TFT-instrumentering istället för LCD-displayen och lite multimedia-funktioner. Om allt detta stämmer återstår att se, men i så fall borde det bekräftas på EICMA-mässan i november. 

Diskutera: Vad skulle du vilja se hos en uppdaterad Africa Twin?

Kommentarer

#1
2019-02-12 12:44

Jag vill se en smidigare hoj med mindre yttermått än de Globetrotter-pråmar på 250 kg som nu blivit normen. Kanske 800-1000 cc, 20-liters tank och gärna under 200 kg. En frän grusräser i stil med KTM SE.

#2
2019-02-13 21:47

Skall det bli större motorcykel med lite touring-inriktning så är farthållare ett krav om jag skall överväga en ny hoj idag.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.