Bild
Nästa artikel
Inget VM-guld i år för Valentino Rossi.

Rossis VM-drömmar gick upp i rök

Nyheter

Den niofaldiga världsmästarens hopp om att vinna en mästerskapstitel till gick upp i rök under torsdagen efter att han brutit sitt högerben.

Det var under ett träningspass igår med endurokörning som den 38-åriga MotoGP-föraren föll och bröt sitt högerben.
 
Han fördes till sjukhus där han fick en benbrottet lagades med en metallplatta, en operation som ska ha gått väl. Det är oklart när Valentino Rossi kan vara tillbaka på motorcykeln igen men det ser ut som att hoppet om hans tionde VM-titel är helt förlorat for den här säsongen.
 
Så här kommenterar Valentino Rossi själv händelsen på Yamahamotogp.com:
 
”Operationen gick väl. Jag mådde bra redan när jag vaknade upp i morse. Jag vill tacka personalen på Ospedali Riuniti i Anacona och särskilt doktor Pascarella som utförde operationen. Jag är verkligen ledsen för olyckan. Nu vill jag tillbaka upp på min motorcykel så snart som möjligt. Jag ska göra mitt bästa för att det ska vara möjligt.”
 

Kommentarer

#1
2017-09-01 16:20

Vilken jädra otur!
Men han kommer nog snart i sadeln igen.

#2
2017-09-02 10:51

Osis!
Och lite dumt att ha kul på dirtbiken ute i den farliga omgivningen när allvarliga skador på TT-bana numera är sällsynta.
Själv bröt jag skenbenet benet på moppe i stadstrafiken. Och båtbenet på Kawa KDX 125 på grusslingan. Osv.
Olyckor händer hela tiden och aktiviteter "vid sidan av" verkar riskablast. Räddningstjänsten t.ex. skadas mest med sjukskrivning på den frivilliga fys-träningen.
För oss vanligt folk är hemmet farligare än både jobb och trafiken, kanske en krogkväll med Kent Ekeroth
är mer hälsovådlig?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.