Bild
Nästa artikel

Rossi: "MotoGP är tråkigt"

Nyheter

Den niofaldiga världsmästaren Valentino Rossi sa i en intervju med BBC att MotoGP har "sin värsta period sedan 2000".

Rossi pratade med Matt Roberts från BBC Sport när han berättade att han tyckte MotoGP har blivit tråkigt och går igenom sin värsta period sedan år 2000, trots att hojarna och förarna är bättre än någonsin. 

"Racen är ganska dåliga och det är väldigt svårt att hålla sig vaken" skämtade italienaren. 

Han beskriver Moto2 och Moto3 som underbara, men klagade på att spännande förare som tar sitt steg upp till MotoGP snabbt blir "saniterade" och blir "för seriösa"

I år så har Jorge Lorenzo och Dani Pedrosa tillsammans vunnit 12 utav 16 race.

Rossi har tidigare pratat om hur WSBK ligger för nära MotoGP och att man borde förändra de tekniska reglerna för Superbikes och föra dem närmare Superstock-hojarna. 

Rossi pratade också om sin tid hos Ducati, hur det har varit en dröm att få tävla för märket men att han nu inte längre är redo att "kämpa sig igenom varje helg"

"Jag är i en viss ålder och jag vet inte hur många år till jag kommer fortsätta i MotoGP, så jag måste tävla med den bästa motorcykeln jag kan (få tag i)"

Kommentarer

#1
2012-10-25 12:59

What, what, what, lättare höstdepp eller tunga hormonpålagringar om man vill ha en biologisk förklaring? Lite psychocoach kan kanske få mannen i mental balans igen så han kan komma igen nästa tävlingssäsong på Honda i full throttle.
GP-hjälten går från glad upptågsmakare
http://www.visordown.com/image.aspx?url=/uploads/images/Huge/1316.jpg&area=ARTICLES&category=Motorcycle+racing+news%3a+Moto+GP&title=&SiteChannelID=2
till sur vildbasare.

#2
2012-10-25 17:06

Klart Rossi tycker Moto Gp är trist när han blvit förnedrad i snart 2 år på sin Ducce ..Inget konstigt alls :)

#3
2012-10-29 21:15

Obegripligt att Rossi fortsätter att harva år efter år efter att ha vunnit allt, men så är det med många stjärnor, de kan inte lägga av trots att de har slutat vinna

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.