Bild
Nästa artikel
Waldmann jobbade för Eurosport och sågs ofta i depå-boxarna efter sin racing-karriär.

Roadracingföraren Ralf Waldmann har gått ur tiden

Nyheter

GP250-föraren dog i sitt hem av en förmodad hjärtattack. Ralf Waldmann blev 51 år. Han är den förare som har vunnit flest lopp utan att ha blivit världsmästare.

Ralf Waldmann körde i både 125 och 250 klasserna när det begav sig. Han den förare som har vunnit flest GP-tävlingar utan att uppnå världsmästartitel.
Han började tävla 1987 i 80-kubiks klassen och slutade tävla 2000 med flertalet vinstpokaler ifrån både 125 och 250-kubiksklasserna . Särskilt ihågkommen är nog hans lopp på Donington år 2000 i regn men på en upptorkande bana på regndäck, där han knep vinsten före fransmannen Olivier Jacque med 0.3 sekunders marginal.

Efter sin tävlings-karriär har han jobbat för Eurosport och han köpte aktier i ett återupplivningsförsök av motorcykelmärket MZ. 

Idag kan man läsa om flertalet kondoleanser från MotoGP-världen.
–Han var en tuff motståndare till Olivier Jacque. Jag är chockad, han var en unik person. Passionerad och lika galen som vi andra. Han var en stark profil i vår värld. Du lämnade oss alldeles för tidigt min vän. R.I.P Waldi, säger TECH3:s stallchef Hervé Poncharal 
Waldmann bild 2/2
Waldmann bild 1/2

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.