Bild
Nästa artikel

Race på Anderstorp blir trots allt av

Nyheter

Efter att ha legat under luppen hos Länstyrelsen och hos Mark och miljödomstolen så har beslut fattats.

Som vi tidigare skrivit här på Bike.se har premiären av Svenska Endurance-cupen och stora delar av hela banverksamheten påAnderstorp varit hotad på grund av att tillståndsprövning har dragit ut på tiden.

Länstyrelsen har varit beslutsfattande myndighet men deras beslut har överklagat av boende i området och frågan hamnade på Mark och miljö-domstolens bord som nu alltså har gått på Länstyrelsens linje.
Med beslutet innebär det att premiären blir av dock är är inte sista ordet sagt med frågan om utökad bullerverksamhet.

Kommentarer

#1
2018-05-09 16:53

Hoppas verkligen att det blir tillåtet att använda banan för evigt.
Så länge man hör någon som håller på är det ingen fara.
Det är när det blir tyst man ska se upp.

#2
2018-05-15 14:22

Alltså dessa dumheter, hoppas det kommer ett sista fast beslut så man kan få slut på dessa gnäll fasoner och få till någon riktig sattning på Anderstorp Raceway, så man kan få upp intresset för motorsport i Sverige och inte bara fotboll och ishockey ska få uppmärksamhet. Detta gagnar ju samhället med, med alla turer man hört och läst om detta så verkar det mer vara princip från den/de som bor inom "känsligt" avstånd...

Banan har funnits där längre än husen/personerna så dom kom säkert över tomterna/husen billigt för att dom ligger just där dom ligger och nu klagas det (ja ren spekulation, men allt för ofta är detta fallet.)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.