Bild
Nästa artikel

Pro Superbike-säsongen 2012 presenterad

ProSBK

Efter många om och men nåddes till slut en överenskommelse i helgen om årets superbike-säsong. Fyra av tävlingarna kommer att köras med STCC.

Årets säsong av Pro Superbike är resultatet av ett samarbete mellan SM-arrangörer, SVEMO, team- och förarförening och STCC. Fyra av tävlingarna kommer att köras tillsammans med STCC på Mantorp Park och Ring Knutstorp. De övriga fyra tävlingarna kommer att köras på Falkenberg, Anderstorp, Linköping och Karlskoga –där deltävlingen på Karlskoga blir i samband med Bike Week den 28-29 juli, årets största träff för alla motorcykelintresserade.

– Vi tackar alla parter för att ha gjort sitt bästa för att hitta en optimal lösning. Nu har vi tillsammans lagt grunden för en riktigt bra säsong som kommer att gynna alla inblandade, såväl deltagare som arrangörer, säger Bob Huzell, VD för STCC AB som driver Pro Superbike-mästerskapet.   Säsongen får nu fler tävlingar än förra året och säsongs- och startavgifter ska ligga på en rekordlåg nivå.   – Nu har vi skapat optimala förutsättningar för ett stort startfält i årets mästerskap vilket kommer att gynna både SM-arrangörerna och STCC, säger David Andersson, förarrepresentant och teamchef för Team Aprilia Racing by DART.    – Det har aldrig funnits tillfällen till mer körtid per krona och det är positivt för återväxten på elitnivå i Pro Superbike, fortsätter Joakim Wiedesheim, chef för Team CaWalli som ställer upp i årets säsong med regerande Pro Superbike-mästaren Filip Backlund på en Kawasaki.    

Årets Pro Superbike-kalender

 

28-29 april Anderstorp (tillsammans med övriga SM-klasser)

 

4-5 maj Mantorp Park (tillsammans med STCC)

 

18-19 maj Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)

 

20 maj Falkenberg (tillsammans med övriga SM-klasser)

 

16-17 juni Linköping (tillsammans med övriga SM-klasser)

 

6-7 juli Mantorp (tillsammans med STCC)

 

28-29 juli Karlskoga  (tillsammans med Bike Week)

 

7-8 sep Ring Knutstorp (tillsammans med STCC)

Kommentarer

#1
2012-02-02 13:23

Längtar som f-n! Ska faktiskt bli kul att se på Pro tillsammans med SM, mera hojen och mindre bil låter bra enligt mig.

#2
2012-02-02 17:31

Ska bli riktigt intressant att se vad "bromskungen" Lukas Ockelfelt kan göra i år. Tror Backlund får stryk..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.