Bild
Nästa artikel

Praëm X BMW S1000 RR

Bygge

Det här undersköna bygget på BMW S1000 RR från franska Praëm ska vara lika snabb som snygg. Se alla retroraciga detaljer här.

Bröderna Sylvain och Florent Berneron ligger bakom det här raceosande bygget på en BMW S 1000RR. De kommer från en familj med racetraditioner och de har båda varit facinerade av tävlingshojar från 70- och 80-talet.

Den här BMW har customiserats med en specialbyggd trekvartskåpa med en framlykta på högersidan efter stilen på de gamla långloppshojarna. I nosen hittas även ett nytt luftintag. Bakramen är helt ny och kutsen specialbyggd för rätt retrostuk. Tanken är baseradpå originalet men förlängd och utrustad med snabbtanklock. Till och med vissa motorkåpor har byggts om för rätt stil.

Kolfiberfälgarna kommer från Rotobox och de väger fem kilo mindre än originalhjulen. Andra raciga detaljer är keramiska bromsar från Sicom och slangar med snabbkopplingar från Stäubli. Motor, sving och gaffel är original för att behålla de elektroniska inställningsmöjligheterna. Grenröret kommer från Akrapovic och ljuddämparen är ett oneoff-bygge och kylaren är framtagen för långloppsracing.

Hojen ska vara 20 kilo lättare än originalet och bröderna har inte varit sena med att testa skapelsens egenskaper på bana. Nyligen testkördes den på sydfranska Paul Ricard-banan. 
 

Kommentarer

#1
2016-05-10 10:21

Ett bygge man klart skulle kunna tänka sig köra runt på. Helrätt stuk på den hojen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.