Bild
Nästa artikel

P-plats för nästan en miljon kronor

Nyhet

Det råder brist på parkeringsplatser i Stockholms innerstad. Ett resultat av det är nu att en garageplats på Östermalm är till salu för nästan en miljon kronor.

 

Den som kör bil i Stockholms centrala delar vet hur besvärligt det kan vara att hitta en parkeringsplats – så varför inte köpa en i stället?

Nu säljer en bostadsrättsförening på Linnégatan  – nära Humlegården och ett stenkast från Stureplan i centrala Stockholm – en garageplats med plats för en till två bilar för 900 000 kronor. Månadsavgiften är 200 kronor och då ingår även värme.

Tidigare i år såldes en p-plats på Östermalms för 700 000 kronor. Vi har också rapporterat om en garageplats i New York med priset en miljon dollar.

Kommentarer

#1
2012-10-10 11:55

En prima bra affär att få köpa parkering för endast 900.000:-. Månadsavgift på 200:- kronor/månad för 2 bilar är mycket billigare än boendeparkering som kostar 1400:- per månad för två bilar och då har man inte rätt till någon särskild plats utan hänvisas till tröstlöst och tidsödande sökande efter parkering, ibland mycket långt från bostad, i stället för en varm och mera stöld-, och vandalsäker garageplats. Och om man flyttar så går det säkerligen att sälja parkeringsplatserna med vinst.

#2
2012-10-10 13:22

900000 kr med, säg 3,5% ränta => 2625 + 200 = 2825 kr/mån. Lägg då även till amortering. Eller så kan du spekulera i att priset ökar med tiden och strunta i amortering fast då måste du även hitta en bank som gör detsamma.

#3
2012-10-11 15:15

- Lån lönar sig fortfarande och bankerna blir rika på kuppen! Svenska folket är redan skuldsatt över öronen, bara hästsvansen herr Borg är lite bekymrad å allas vägnar o ropar att vi måste "amortera mera".
Han pekar finger åt grekerna som levt sydländiskt över sina tillgångar och nu behöver tufft villkorade nödlån mot svälten.
T.v. finns sexiga ränteavdrag för lånta slantarna på höga taxerade inkomsten - och vi andra betalar via våran sexiga skatt för att försörja regeringen och knugahuset.
- Enligt SCB ägde Tjockholmare 362 bilar per 1.000 invånare förra året.
Det blir trångt om plats till hunden o bilen när folk bor på förtätade ytor och bara orkar släpa in hojen på balkongen.
Fast i mindre municipalsamhällen med taskiga allmänna kommunikationer har fler både körkortet o fler äger egen bil per capita. Nån platsbrist till bilen känner man inte till där eftersom Sverige är glest befolkat i övrigt. Man begriper inte att alla flockas i tre stackars storstäder varav en kallar sig för "Nordens hufvudstad".
Tips till pensionärerna som tröttnat på cityliv o är rädda för att gå ut på stan om kvällarna:
Sälj parkeringsplatsen + bostadsrätten o köp hus på landet för pengarna. Och en grusstånka.
Njut ditt otium i t.ex. Värmland med naturlig livskvalitet (fantastiska grusvägar).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.