Senaste aktivitet

"Kallen75" har svarat på foruminlägget "Suzuki Maruder -99"

Polisens bilar har körförbud

Nyhet

I augusti var det 143 000 bilar i trafik med körförbud i Sverige, bland dem polisbilar, visar en granskning av Tjänstebilsfakta.

 

Rikspolisstyrelsen står som ägare till alla polismyndigheternas 4 900 fordon och av dessa hade totalt 30 fordon körförbud den 31 augusti. Flera av de 30 bilarna var dock sådana som tagits i beslag, och andra användes inte i väntan på exempelvis försäljning och några tillhörde Polismuseet och kördes inte heller.

Rikskriminalen har tre bilar i trafik med missad besiktningsdag. Avdelningen Polisteknik har en. Rikspolisstyrelsen hade två bilar med körförbud, en Toyota Prius och en Saab 9-3.

– Jag kan inte säga vad det är för bilar. Ibland blir bilar felregistrerade på vårt organisationsnummer centralt om någon inte känner till filialnumret och de får jag ägna mig åt att städa, säger Håkan Lindgren, fordonssansvarig på Rikspolisstyrelsen

Totalt var det 6,4 miljoner personbilar och lätta lastbilar i trafik i Sverige under augusti. En miljon företagsbilar och resten privatägda. Av dessa hade 130 000 privatbilar och 13 000 företagsbilar körförbud. Det visar körförbudsrapporter som tjänstebilskonsulten Ynnor har tagit fram och som Tjänstebilsfakta granskat.

Körförbud får en bil om besiktningen inte gjorts i tid, om skatten inte är betald eller om bilen anses vara trafikfarlig.

Kommentarer

#1
2012-09-14 21:48

Vissa delar av poliskåren har väl aldrig tyckt att lagar o regler gäller dem... .-\

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: