Bild
Nästa artikel

Pirelli introducerar nya däckblandningar

Nyheter

Till 2019 introducerar Pirelli nya sammansättningar och storlekar bland sina tävlingsdäck, bland annat kvaldäcket för Superbike-VM.

I Pirellis Diablo-familj med tävlingsdäck hittar vi Superbike-slicks, skurna Supercorsa SC och regndäcket Rain. I denna familj hittar vi flera intressanta nyheter för den kommande säsongen. 

Som bekant ska Superbike-VM börja med ett kortare sprintrace att komplettera de befintliga två och dessutom har ett nytt Superpole-format. Till detta Pirelli utvecklat en "extremt mjuk" gummiblandning kallad SXC (Extrasoft) i 200/65. Fler sammansättningar ska utvärderas under året för att hitta en bra, som sedan kommer bli tillgänglig för alla motorcyklister.

Slicksdäcket Diablo Superbike har fått nya gummiblandningar i standardstorlekarna 200/60-ZR17 och 120/70-ZR17. SC1 (Soft) har fått förbättrad prestanda och ska nu ha mer mångsidig användning, SC2 (Medium) och SC3 (Hard) ska ha bättre grepp och stöd, där SC3 generellt sett uppges ha samma grepp som SC2 men ska klara slitage bättre. 

Utöver detta har Diablo Rain fått ny design som ska ge bättre slitage och grepp medan Diablo Supercorsa SC har helt setts över i struktur, profil, mönster och sammansättning. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.