Bild
Nästa artikel

Pedrosa tog årets första seger

MotoGP

Dani Pedrosa vann i går på Tysklands Grand Prix före Jorge Lorenzo och Andrea Dovizioso. Den stora snackisen är dock Casey Stoners vurpa på sista varvet.

Pedrosa började bäst och tog ledningen i första kurvan före Stoner, Ben Spies och Lorenzo. Startfältet var tätt samlat innan Stoner satte fart i ledningen. Ben Spies tog ett brett spår som Lorenzo utnyttjade och satte fart efter ledarna. Spies såg ut att tappa fart och både Dovizioso och Cal Crutchlow kunde ta sig förbi. Spies kom dock tillbaka och de tre Yamaha-förarna kämpade om ledningen i gruppen. Samtidigt utmanade Repsol Honda-förarna varandra om ledningen i racet. Lorenzo låg mittemellan. 

Ju längre racet gick, desto mer blev förarna sugna på att ta sig om. För Crutchlow slutade det i gruset och även om han kunde ta sig in i racet igen så tappade han placeringar. Framåt slutet låg Pedrosa och Stoner nästan sida vid sida och bytte placeringar i täten. Det slutade dock med att Casey Stoner vurpade ut sig i en högfartskurva. Pedrosa gick ohotad i mål som vinnare före Jorge Lorenzo och Andrea Dovizioso. 

Lorenzo utökade nu totalledningen till 14 poäng före Pedrosa som tog över andraplatsen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.