Bild
Nästa artikel

Pedrosa segrare på blött Sepang

MotoGP

Det var ett dramatiskt race som var fyllt av regn, krascher och en till slut rödflaggning på Sepang. Dani Pedrosa segrare före Lorenzo och Stoner. I Moto3 blev Sandro Cortese världsmästare.

Det stod klart från början att det skulle bli ett blött race där däckvalet skulle visa sig spela en stor roll. Alla Yamaha-förare och Karel Abraham valde ett mjukare bakdäck, resten av startfältet körde på ett hårdare. Jorge Lorenzo tog starten före Dani Pedrosa och Yamaha-föraren med sitt mjukare bakdäck fick ett övertag. Bakom de två hade Valentino Rossi gjort en fantomstart och tog sig från elfte startruta till fjärdeplatsen inom första varvet. 

Dani Pedrosa närmade sig snart Lorenzo och bakom ledarduon leddes en klunga av Casey Stoner. Snart gick Andrea Dovizioso omkull i regnet och Pedrosa tog sig upp i en trygg ledning. Crutchlow, de Puniet, Bradl och Silva gick alla omkull på samma varv. Det regnade rejält men Hayden hade tagit sig upp på fjärde och teamkollegan Rossi låg femma när sedan rödflaggan viftades. En omstart ansågs omöjlig så racet slutade som ställningen var vid rödflaggningen. Pallen utgjordes av Pedrosa före Lorenzo och Stoner.

I Moto3 avgjordes mästerskapet när Sandro Cortese tog vinsten efter att ha passerat Khairuddin i sista kurvan på sista varvet. Cortese blev därmed den förste vinnaren i Moto3-klassen.

Kommentarer

#1
2012-10-22 10:18

Hur spännande var dramatiken, that´s the question.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.