Bild
Nästa artikel

Pedrosa segrare på Motegi

MotoGP+Video

Jorge Lorenzo kom iväg bäst i starten men det var Dani Pedrosa som vann racet på Motegi och minskade gapet till just Lorenzo i totalställningen.

Jorge Lorenzo tog starten med Dani Pedrosa i nära släptåg. Casey Stoner låg fyra efter Cal Crutchlow men blev snart omkörd av Álvaro Bautista. Ledarduon fick en lucka ner till Crutchlow medan Baustista fick tampas med Stoner och Valentino Rossi försökte hålla sin åttondeplats. 

När 13 varv återstod tog sig Pedrosa förbi landsmannen Lorenzo, en ledning som han sedan utökade och höll ända in i mål. Fler saker hände bakåt i fältet där Bautista närmade sig Crutchlow och Dovizioso tog sig förbi Stoner till femte plats. Kampen mellan Bautista och Crutchlow fortsatte och spanjoren tog sig till slut förbi Crutchlow som svarade. Britten stannade på sista varvet när han fick slut på bensin.

Pedrosas seger innebär nu att han minskade Lorenzos totalledning till 28 poäng med tre race kvar. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.