Bild
Nästa artikel

Officiellt: Rossi till Yamaha

Nyheter

De senaste veckornas rykten har nu bekräftats, Rossi går tillbaka till Yamaha för 2013- och 2014-års säsong i MotoGP.

Precis som det ryktats i italiensk media så kommer Rossi än en gång bli stallkompis med Jorge Lorenzo. Det blir två år i MotoGP efter årets säsong med en eventuell fortsättning i WSBK år 2015. 

Rossis första år i Yamaha var 2004, då lämnade han Honda efter tre mästerskapsvinster. Rossi vann 2004, 2005, 2008 och 2009 på en YZR-M1. 

Det har också ryktats att Rossi kommer få sponsring av Monster Energy och San Carlo, men det har inte bekräftats och vi hoppas att det här inte påverkar Tech 3- och Gresini-teamet negativt. 

"Det här tillkännagivandet är än en gång utmärkta nyheter för Yamaha." sa Yamaha teamboss Lin Jarivs. "I juni lyckades vi få med Jorge Lorenzo för 2013-14 och vi kan nu bekräfta Valentino Rossi för de kommande två åren. I och med det så har vi satt samman det starkaste möjliga teamet för segrar och att marknadsföra Yamaha-märket." 

"Vi körde med det här superteamet under 2008, 2009 och 2010 och under den tiden fick vi "trippelkronan" med mästerskapsseger för förare, tillverkare och team tre år i rad." 

"Valentino gör våra framtida planer för Yamaha Factory Racing komplett. Nu när det är färdigt kan vi fokusera till 100% på jobbet som ligger framför oss och att stödja Ben Spies och Jorge Lorenzo i deras sökande efter racesegrar och för Jorges 2012 mästerskapstitel." 

Än finns inga ord om vart Ben Spies tar vägen. Ducati har också släppt ett pressmeddelande som bekfräftar att Ducati och Rossi går skilda vägar i årets slut. 

Rossi själv har inte kommenterat teambytet. Men de tunga tiderna för Ducati blev just ännu tyngre. Efter två säsonger utan att kunna göra en konkurrenskraftig maskin räckte det inte ens med att Audi var med och försökte övertyga Rossi om att stanna. 

Silly Season 2013 börjar tidigt i år. Vart ska Spies ta vägen? Vem tar Rossis plats i Ducati? 

Kommentarer

#1
2012-08-10 13:46

Jag som hoppades att Rossi skulle styra en Honda. Hondan är som alla vet en mycket bättre maskin än Yamahan.

#2
Zatopek
2012-08-10 15:58

Synd att det aldrig lyckades med kombinationen italienare på italiensk båge = världsmästare.
Men könt att han bryter katastrofförhållandet till Ducce.

Och varför ska bäste föraren nu göra det lätt för sig och nöja sig med det bästa maskinvalet när det nästbästa är utmaningen (eller om det är bättre lönevillkor etc)?

#3
2012-08-10 22:45

Hondan är lite mitt emellan Ducatin och Yamahan, dock generellt mer på samma prestandanivå som Yamahan än Ducatin. Den har mer kraft i motorn än Yamaha, liksom Ducati, men den har betydligt bättre chassi än Ducati, likt Yamaha.
På 800cc-tiden led Yamaha stort av för lite kraft i motorn, nu med 1000cc är det betydligt jämnare och de flesta håller nog Yaman som bäst då den är jämnare och mer lättkörd än Hondan. Det är bara att titta på hur det ser ut i resultaten, och där är även förarna hos satellit-yamaha före dels Ducatis fabriksstall och dels satellit-honda-förarna.

Förövrigt ser det ut att bli dominans av Yamaha de närmaste åren nu iom att Stoner lämnar. Det tar nog nått år eller två innan Marquez kommer igång. Ducati har ingen utmanare och Pedrosa kommer nog aldrig vinna någon titel. Dvs fritt fram för Lorenzo och Rossi att slåss om plats 1 och 2 i racen, och om titeln

#4
2012-08-12 05:22

Ska bli intressant att se Rossi tillbaka på samma material som Lorenzo. Den här gången kan han inte ursäktas av andra däck. Upp till bevis nu Vale och visa världen att du är och förblir en legend!
Det skall samtidigt bli intressant att se om Yamaha kommer att toksatsa på superbike till 2015 och låte Vale vara med i den utvecklingsprocessen under de här två åren som kommer. I så fall så vet jag en som kommer att köpa ny hoj 2015...Om tanten tillåter förstås =)

#5
2012-08-13 11:56

Det finns en liten chans att Rossi blir mästare igen på Yamaha nu när Stoner är borta nästa år, men han kan lika gärna bli som "Schumacher" i Formel1, en gammal mästare som fortsätter att harva längre bak i resultatlistan bara för att det är så roligt att få tävla och för att det är hans liv. Före 30-årsåldern sa Rossi att han inte skulle tävla efter 30, men det visar sig gång på gång att gamla mästare oftast inte kan sluta med flaggan i topp (som Stoner)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.