Bild
Nästa artikel

Officiell: Triumph Tiger Explorer XC

Ny modell

Triumph Tiger Explorer kommer nu med tillägget XC som gör den mer offroadorienterad med bland annat ekerfälgar. Tekniskt sett är XC-modellen lik vanliga Explorer.

Hjulen är den största nyheten tillsammans med originalmonterade handskydd, hasplåt och dimljus. Fälgarna mäter i övrigt 17 och 19 tum, precis som vanliga Tiger Explorer. XC-modellen kan enbart fås i khaki-grön färg.

Motorn är samma radtrea på 135 hästkrafter och tekniken delas med Tiger Explorer. Det innebär att ride by wire, ABS, traction control och farthållare är standard.

Officiell premiär sker på Intermot-mässan då fler detaljer släpps. Då kommer även BMW ha presenterat uppföljaren till dagens R 1200 GS, Triumph Tiger Explorers främste konkurrent.

Kommentarer

#1
2012-09-03 10:23

British racing green är snyggast på Triumph.

#2
2012-09-03 12:39

Coolt med ekerfälgar. Fast det hade varit fränt om de gått hela vägen med 21-tumshjul fram.

#3
2012-09-03 15:13

Så den enda egentliga skillnaden är ekerfälgarna, allt annat finns ju till vanliga hojen. Knappast någon GS Adventure, LOL!

#4
Zatopek
2012-09-03 18:39

Välutrustad modell som man kan tappa utan nämvärda skador när orken tryter efter en lång och hård resa.
Khaki-grönt? Kanske heter kulören camouflagegrön, khaki brukar ju vara mer åt det bruna eftersom ordet betyder just jord- eller dammfärgad. Fast det är ju reklambladet som bestämmer.
Eller så heter den äventyrliga färgen här dark olive green som är lika snygg på Triumphen som khaki green?

#6
2012-09-04 16:58

XC som i Cross Country? Det går att ekipera XC med ytterligare 54 olika accessoirer från fabrik.
Så den lär duga till att göra en spänningsresa från Alaska i norr till världens ände i Nya världens sydspets, Ushuaia i Eldslandet?
Vore kul om b-skådisarna Charley Boorman

http://www.charleyboorman.com/news/ride-with-me-to-victoria-falls-in-2011#more.382

o Ewan McGregor gör turen åt oss smårädda och jättelata som hellre ligger på sofflocket o kollar just dom som äventyrliga världsresenärer on bike på video.
Statisten Charley kör vidare på hoj med inbjudna gäster just nu och skådisen Ewan kan väl släppa skådespeleriet i B-produktionerna (efter rollerna i Brassed off, Trainspotting o Moulin Rouge) och äntligen göra en resa på Triumph

http://www.motorcycle-usa.com/891/14163/Motorcycle-Article/Triumph-Announces-Tiger-Explorer-XC.aspx

för att visa vad en engelsman o en scotchman på brittisk hoj går för!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.