Bild
Nästa artikel

Ockelfelt mästare i ProSBK

ProSBK

Inför de två racen på Ring Knutstorp stod det mellan Andreas Mårtensson och Lukas Ockelfelt. Trots att Mårtensson vann första racet höll Ockelfelt undan och vann mästerskapet.

För att Andreas Mårtensson skulle vinna mästerskapet var han inte bara tvungen att vinna båda heaten, Ockelfelt hade också behövt placera sig dåligt. Det började bra för Mårtensson som vann första racet. Ockelfelt blev dock tvåa och hans taktik att köra för mästerskapet snarare än heatsegrar såg ut att kunna fungera. Inför säsongens sista race skiljde det sju poäng mellan de båda.

Race två såg ut att ge Mårtensson titeln då han ledde före Filip Backlund. Lukas Ockelfelts tredjeplats skulle inte räcka till guldet. Men Backlund gick omkull och mästerskapet var Ockelfelts om han höll andraplatsen.

– Jag kunde andas ut när Filip gick omkull. Det är en fantastisk känsla att vinna titeln samtidigt som det känns konstigt att vinna på det här sättet, sa Ockelfelt.

Trots att Mårtensson vann båda race räckte det inte.

– Jag kunde inte göra mer än att vinna. Det har varit stolpe ut den här säsongen även om jag har gjort min bästa säsong på länge. Jag har tagit sex segrar i år och kört bättre än någonsin.

Trea blev nykomlingen Eric Lindroth och Daniel Falemo försvarade titeln i privatförarcupen.

Kommentarer

#1
2012-09-12 00:37

Suzuki for ever!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.