Bild
Nästa artikel

Nya Zero får 54 hästkrafter

Ny modell

Vid Zeros presskonferens på Intermot-mässan visade de upp sina mest avancerade motorcyklar hittills. De får mer dubbelt så mycket effekt och längre räckvidd.

Den stora nyheten för Zero var att de nu tillverkar mer av elektroniken själva vilket har lett till att hela modellprogrammet har fått i snitt 99 procent mer effekt. Samtidigt ska räckvidden ha ökat, för S-modellen uppges 22 mil i staden och 153 kilometer i timmen som toppfart. Samtidigt ska batterierna kunna laddas 95 procent fulla på en timme med en tillbehörsladdare. För att rymma det nya batteriet och motorn har ramarna på samtliga modeller gjorts om.

FX är en helt ny modell som riktas till pendlare och ska vara den modell som accelerar snabbast tack vare vikten på 125 kilo. Den, tillsammans med XU och MX, kan också snabbt byta batteri.

Kommentarer

#1
2012-10-06 12:26

Toppfart 153 km, körsträcka 22 mil, uppladdning 1 tim. Tja om siffrorna stämmer, börjar ju det bli intressant. Undrar vad siffran för priset kan vara...

#2
2012-10-07 15:56

Som en jämförelse så är nya Zero både flinkare o snurrar längre mellan tankningarna än t.ex. Sukke VL 1500 Intruder med anmärkningsvärd liten 15-liters tank. Den klarar ca 20 mil mellan mackbesöken!
295 kg VL dras med ca 4.3 kg heavy metal per horse o Zero motsvarande 2.2 kilo hälften järn/hälften batteri/hkr.

Idag finns det på bilsidan el-fordon på G där man kan kolla in film på GPS under väntetiden. Så man slipper hitta på underhållning själv eller äta sig allt fetare varje gång man måste ladda på........

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.