Bild
Nästa artikel

Nya GS blir vattenkyld

Nyheter

Ett foto från BMW:s utvecklingscenter i München avslöjar att R1200GS får en ny motorn som tycks vara vattenkyld.

Det är MCN som har kommit över spionbilden som togs förra veckan. Det tydligaste beviset för att den är vattenkyld kommer ifrån avgasrörets placering. Hade den varit luftkyld hade värmen blivit alltför stor på grund av den centrala placeringen, men med vattenkylning löser sig det problemet.

Vanligtvis brukar man skifta till vattenkylning för att kunna öka effekten på motorn, då kylningen blir bättre och komponenterna på så sätt kan operera på ett högre varvtal. Men enligt MCNs insider så har BMW inga planer på att öka effekten på GS. BMW gär det istället för minskade avgaser och ljudminskningar.

Flera ändringar så som justerbar ruta, nytt utseende och radialbromsar förekommer på bilden. Drivpaketet och ljuddämparen är placerade på motsatta sidan av den nuvarande modellen.

Kommentarer

#2
2011-08-25 10:43

Den kan ju tyvärr bli lite tyngre.

#3
2011-08-25 14:30

Absolut lite bättre. Och lite tyngre med betoning på "lite". Vattenledningarna genom håltagning som borras i motormaterialet spar vikt och måste dras ifrån tjänstevikten om jag inte är ute o kalkylerar fel, hehe.

#4
2011-08-25 19:15

Absolut mycket sämre! Det blir inga fler hästar enligt artikeln, utan istället ett mer frökenaktigt motorljud. Dessutom bara ytterligare en detalj som kan falera i öknen, tänk att vara tvungen att hälla det sista dricksvattnet i en läckande kylare... Motorcykeln blir tyvärr mindre manlig och mindre lämpad för äventyr.

#5
2011-08-29 11:14

Jag gör som Karin Hübinette, kör BMW med boxermotor.
Hela tiden lite förbättrad och snart med vattenkylning istället för simpel luft/olja.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.