Bild
Nästa artikel

Ny gathoj från svenska Cake

Nyheter

Svenska elhojstillverkaren Cake har presenterat sin första gatlegala modell, Kalk& som även den är en lätt grussprutare.

För den som är obekant med Cake är det ett relativt nystartat svenskt företag, grundat av Stefan Ytterborn som även grundade skyddstillverkaren POC. Bike har intervjuat grundaren och snackat om vad han vill uppnå med sitt nya företag - spana in det i ett kommande nummer av tidningen.

Kalk är företagets första motorcykel, en hybrid mellan en motorcykel och en downhill-cykel med skräddarsydda komponenter för en helt annorlunda offroadupplevelse. "Surfa i skogen" har körupplevelsen beskrivits som. Nu har Cake presenterat sin första gatlegala modell, Kalk&, som bär vidare det offroadbetonade i Kalk men med &-symbolen pekar på en vidareutveckling. 

Till skillnad från sitt äldre syskon har Kalk& en ny drevning som ger en toppfart på över 100 km/h för att klara motorvägsetapper men mycket mer än så vet vi inte om nyheten. En komplett presentation med pris, tekniska data och dylikt får vi ta del av först i slutet av mars när den visas för återförsäljare. Men det går redan att förboka sitt exemplar för 200 euro.

Diskutera: Skulle du vilja provköra en Cake-hoj? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.