Bild
Nästa artikel

Ny avgifter för körkort i år

Nyheter

Körkortsavgifterna förändras för att underlätta för dig som är på väg att ta din nya behörighet i år.

Bike Guide: Ta körkort

Artikel ur Bike nr 2-2018. 6 sidor. Kan läsas kostnadsfritt av prenumeranter via vår app Bike Sverige   KÖRKORT FRÅN SCRATCH Förverkliga drömmen om motorcykelkörkortet. Vi guidar dig förbi fallgroparna så att kortet snabbt blir ditt.

De avgiftsförändringarna på körkortsområdet som Transportstyrelsen nu inför innebär att de flesta avgifter som är kopplade till körkortet har tagits bort.
Den enda avgift som finns kvar är den för tillverkningen av körkortet, som höjts från 150 kronor till 250 kronor.

I den nya högre körkortsavgiften ingår de avgifter som tidigare betalts separat, exempelvis den för ansökan samt tillverkningen av kortet. Det är dock värt att notera att Trafikverkets avgifter fortfarande är kvar. Avgiften tas ut när du tar körkort för första gången eller vid en förnyelse.

Tanken är att den nya avgiften för körkortet ska underlätta för dig som privatperson genom att minska antalet betalningstillfälle. Den gör även ansökningsprocessen enklare och du kan få ditt tillstånd snabbare eftersom Transportstyrelsen inte behöver vänta på en inbetalning för att handlägga ärendet.

De nya avgifterna började gälla från den 1 januari 2018.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.