Bild
Nästa artikel

Nortons nya V4-superbike på 1200 kubik

Nyheter

Med mer pengar i fickan arbetar Norton på nya modeller, bland annat en exotisk superbike med V4 på 1200 kubik och över 200 hästkrafter.

Norton Motorcycles fick nyligen fyra miljoner pund i stöd från den brittiska regeringen för att skapa fler jobb. Bike Social har tagit ett snack med tillverkarens chefdesigner om hur detta ska gå till och hur det även ska leda till fler modeller och fabriker. De fick också tag i ett par skissbilder på deras nya V4-superbike. 

Superbiken ska ha en V4 på 1200 kubik med över 200 hästkrafter, inte helt olik deras Isle of Man-racer. Den ska bli en direkt utmanare till Ducati 1299 Panigale och nyttjar även den flera exotiska komponenter - exempelvis kolfiberkåpor och -fälgar, enkelsving och gott om aluminium. 

Norton ska också arbeta på ytterligare en sportmodell med parallelltwin på 650 kubik samt en eldriven modell. Men tills dess, vad tycks om superbiken?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.