Nicky Haydens startnummer

Nicky Hayden gick tragisk bort efter en trafikolycka, där han ådrog sig allvarliga skador efter en kollision med en bil under ett träningspass på sin cykel i Italien. 

Även kallad the Kentucky kid, körde Nicky med startnummer 69 och det är nu ett nummer som Dorna beslutat att ta bort i samband med MotoGP loppet i USA. De vill hedra honom på det sättet eftersom han haft det numret genom hela sin racingkarriär och för att det är lika synonymt med Nicky som 46 är för Rossi.

–Det är med stolthet som jag vill meddela att nummer 69 kommer att tas bort från all Grand Prixracing, Nicky Hayden var en av de största tillgångarna i hans depåbox, både på och utanför banan. Det är med största nöje som jag vill hedra hans minne än en gång genom att försäkra att nummer 69 förblir synonymt med en legend och en mästare, säger Dornas VD Carmelo Ezpezeta. 

–Vilken ära det blir att få Nickys startnummer 69 bortplockad på det här sättet i Austin. Det är väldig passande att det sker på ett lopp i USA. Det betydde så mycket för Nicky att få köra race i USA och han såg allt fram emot loppen här. För min del är det ett väldigt speciellt tillfälle, då jag själv brukade ha nummer 69 när jag tävlade i racing. Det gjorde mig väldigt stolt att se Nicky tävla med just det numret genom hela sin karriär, säger Nicky Haydens pappa Earl.  

Jag och min familj vill tacka Dorna för sättet de har ställt upp för oss i den svåra tid som följde och för att de hedrar Nicky på detta speciella sätt, fortsätter han.