Bild
Nästa artikel
Snart dags för årets Novemberkåsa,

Närmar sig för Novemberkåsan 2017

Novemberkåsan 2017

Det börjar nu bli dags för en av Sveriges absoluta endurohöjdpunkter. Årets tävling körs i trakten kring Enköping, läs mer här!

Det har nu blivit dags att ladda inför den 93:e upplagan av den legendariskt hårda endurotävlingen Novemberkåsan. I år är det klubben Göta Motorsällskap i Enköping som arrangerar tävlingen, vilket de även gjorde 1983. Nu som då har de fått hjälp av SMK Tierp att med förberedelserna och genomförandet.
 
På Annelundvägen i Enköping kommer tävlingscentrum att upprättas vid det så kallade Minicar-huset. Där kommer depå, star, mål, serviceplats och tävlingshögkvarter vara beläget.
 
– Förberedelserna har pågått i drygt ett år nu. Vi har varit ungefär samma gäng som hållit på med kåsa-banan som också jobbade med enduro-VM 2014 och 2016. Vi har alltså många duktiga och rutinerade Götamedlemmar som har slitit med att få till en bra Kåsa i år, berättar tävlingsledaren Peter Viberg Göta MS i pressmeddelande.

Årets Novemberkåsa är 32 mil lång och av dessa är 4,5 transport till och från de fyra specialsträckorna. Sträcka 1är 28 kilometer lång, sträcka 2 är 7 kilometer, sträcka 3 är 25 kilometer och sträcka 4 är 14 kilometer. Starten sker klockan 09:00 på morgonen den 11 november och nattkörningen börjar klockan 17:00. Längs med banan kommer sex utmärkta publikplatser att finnas, vägen dit är tydligt markerad så att ingen går vilse i mörkret.
 

Kommentarer

#1
2017-11-05 12:52

Märkligt med motorsport, man jobbar ett år med evenemang men missar att få ut lättillgänglig info hur man hittar dit, vilka tider man kör, finns mat? Osv osv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.