Bild
Nästa artikel

MZ sålt till forna GP-förare

Nyheter

Den tyska motorcykeltillverkaren MZ som stått vid ruinens brant har blivit uppköpta av Motorenwerke Zchopau GmbH ("MWZ"), där de forna GP-förarna Martin Wimmer och Ralf Waldmann figurerar, enligt uppgifter från den svenska importören Eurospeed.

Kontraktet som gör Motorenwerke Zchopau GmbH till ny ägare av MZ undertecknades i måndags. Köpesumman för samtliga tillgångar ryktas vara "mer än fyra miljoner euro".

Även om ingenting ännu är officiellt sägs föredetta GP-förarna Ralf Waldman och Martin Wimmer vara huvudpersonerna i företaget som genomfört uppköpet.

Sedan MZ köptes upp av det malaysiska företaget Hong Long Industries har det gått i förlust. De nya ägarna sägs nu vara ute efter nya lokaler för att komma igång med produktionen - och vi kan se det som troligt att stora strukturella förändringar inom företaget kommer att genomföras.

Tror ni att MZ har någon framtid, i och med ägarbytet?

Kommentarer

#1
Anonym
2009-03-25 11:38

Hoppas Ralf och Martin är smarta nog att omge sig med goda tekniker, marknadsfolk, ekonomer och annat löst folk som krävs för verksamheten.

#1
2009-03-26 12:00

Ingen större optimist, men det är roligt med människor som vill satsa. Historien är ju full av misslyckade satsningar och de flesta har stupat på att kapitalinsatsen har varit alldeles för hög.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.