MV Agusta släpper A2-modeller

Brutale 800 och F3 675 supersport är två trecylindriga modeller som MV Agusta nu släpper som 35 kilowatts motorcyklar som därmed blir A2-tillgängliga.

F3 675 supersport, som namnet antyder är en renodlad sporthoj med för gata och bana. F3:an får bara två olika färg kombinationer där Agostiniröd och silver kanske är den mer kända färgkombinationen. Den andra färgen heter Intense sky blue/Night grey. 
Även F3:an blir en 95-hästars hoj till skillnad mot de 128 hästar som A-korts versionen har. 

Brutale 800, tillverkarens streetfighter-modell kommer i färgkombinationerna Intense sky blue/grey, Fire red/Night grey och Ice grey.
Den trecylindriga motorn på 798 kubik och med 109 hästar blir nu alltså nedstrypt till 95 hästar (70kW) för att anpassas till A2-bestämmelserna. 

Ursprungseffekten på 70 kilowatt går att återställa genom ett besök hos en auktoriserad verkstad när det är dags för A-behörigheten. Visserligen är inte det lika mycket som originalversionerna har men ändå effekt som räcker till ganska långt.

A2-bestämmelserna säger att en motorcykel inte få ha en ursprungseffekt högre än 70kW för att den ska kunna begränsas till A2. Maxeffekten för en A2-motorcykel är idag satt till 35kW och förhållandet mellan nettoeffekten och tjänstevikten inte är över 0,2 kW/kg.
Vill du veta fördjupa dig mer i ämnet kan du läsa mer hos Transportstyrelsen och Vägverket.

 

Annons

Annons