Bild
Nästa artikel

Motorcykelvänliga räcken invigda

Nyhet

Trafikverket har inlett ett försök med motorcykelvänliga vägräcken i Åkersberga, Botkyrka och Jönköping.

 

Trafikverket har invigt ett 60 meter långt motorcykelvänligt vägräcke utanför Åkersberga. Det är ett av tre räcken i Sverige, de andra testas i Botkyrka och Jönköping, som ingår i ett test där man undersöker hur räcket fungerar i praktiken. Teststräckorna har valts ut tillsammans med Sveriges Motorcyklister.

– Allra viktigast för att höja säkerheten är att hålla hastighetsgränserna och att motorcyklarna har låsningsfria bromsar. Men räckenas utformning kan också bidra och är något vi behöver titta närmare på, säger Ulrika Honauer, Trafikverkets ställföreträdande regionchef i Stockholm.

Undersöker hur skyddet fungerar
Räckena är utrustade med ett så kallat underglidningsskydd, som är till för att förhindra att motorcyklister glider in under räcket vid olyckor. Trafikverket ska nu undersöka hur skyddet fungerar, samt hur det påverkar vinterväghållning, småviltpassage och reparationer.

Kommentarer

#2
2012-07-05 17:33

Så med andra ord så behöver man råd från SMC som mc förare för att färdas säkert på sin hoj om man inte är medlem i denna förening.SKULLE INTE TRO DET.

#3
2012-07-05 18:00

Blev först lurad av den "hemska" bilden på räcket, Gud ske lov att det var bak/-insidan som fotot visar och att den stöddiga vägfartsmyndigheten inte dabbat sig genom att vränga räcket ut o in.

Lelle_K:
Idén är väl inte fel, fast anarkisterna på superdupersporthoj låter sig nog inte lockas ens med en hot dog. Buset kör fort utan behörighet och flertalet singel-dödsolyckor med hoj drabbar unga killar (utan körkort och ofta alkohol/drogpåverkade) på stulen mc.
Bra att vi hjälps åt att fila lite försiktigt på varandra nu när vi ändå är sociala varelser som inte klarar många dagar solokvist. Uppfostran och organiserad pedagogisk kunskapsöverföring ingår i upplägget, vilket jag personligen inte har nåt problem med i vår demokrati där man kan välja både till och bort......

Svensken står under dom statliga myndigheternas inflytande, dvs när man anhåller underdånigt om bidrag, hehe.
Eller ber SMC-kollektivet bjussa på en heldag, helst veckslut, med körning under SMC-påverkan. Undar vad dom ca 60.000 betalande medlemmarna anser om en sån kampanj. Gillar alla den sortens parasiterande solidaritet?

Funderar själv fortsatt på vad som kan vara gratis här i livet*, nån påstår t.ex. att nån annan betalar för det fria skolkäket i Sverige och i Finland.

* kan det vara den privata fisen?

#4
2012-07-05 18:57

- Bra med teststräckor av "mc-vänliga" räcken.
- Minns absolut säkert att med färska körkortet ville jag köra alldeles själv och bestämma över både vägval och över gashandtaget för nu skulle det vara slut på ögontjäneriet och släppa loss mitt verkliga & skickliga jag :-)
- Visa upp att man kan rida baklänges på en åsna behöver man inte göra gratis utan det går att ta betalt för den konsten och skicka posten med en brevduva kostar definitivt ingenting.

#5
Zatopek
2012-07-06 10:51

Idén är kreativ men kanske mer som en värvningskampanj för SMC.
Om det lockar motorcyklister med aggressiv körstil och nonchalant beteende utan respekt för vare sig lagar, trafikregler och övriga medtrafikanter är väl en öppen fråga.
Idag ingår ämnet riskbeteende i körkortsutb. men har inte alltid avsedd verkan när det gäller omogna och testosteronstinna danska Ghostbusters eller svenska Ghostriders för den delen som jagar adrenalinkickar i högsta fart.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.