Bild
Nästa artikel

Motorcykelkörning sitter i blodet

Nyhet

En ny studie visar att behovet av att köra motorcykel finns i vissa personers DNA. En viss gen gör att vissa dras till tvåhjulingar.

Det är försäkringsbolaget Bennetts som ligger bakom undersökningen där psykologer har fastställt att motorcyklister har en speciell NS-gen. Dessa personer dras till impulsivt beteende och risktagande. Vanligt gemensamt beteende bland de undersökna var också att de snabbt blev uttråkade och var spontana.

Enligt studien presenterades 85 procent av deltagarna för motorcykelkörning av en familjemedlem. 73 procent svarade att de definierar sig själva utifrån sin motorcykelkörning. 62 procent påstod att de inte kunde leva utan sin motorcykel och nästan lika många ansåg den vara en familjemedlem.

- Detta avslöjar att majoriteten av hojfamiljerna för vidare genen, vilket också förstärks av en omgivning där motorcyklister föregår med exempel genom att dela sin kärlek för motorcyklism. Det sitter sannerligen i blodet från vad jag kan se, säger psykologen Donna Dawson.

Kommentarer

#1
2012-09-06 11:20

Hereditärt, what, what? Den forskande psykologen skämtar när han presenterar sin populärkartläggning typ "djupintervju". Den verkar inte ens leva upp till en simpel hushållsstudie gjord av en sistaringare inför studentexamen, hehe.
Möjligen kan det vara fråga om närmiljöpåverkan typ socialt arv (av livsstilen, då).
Den sex miljoner år gamla människokonstruktionen har redan anpassat sin genuppsättning till den motoriserade tvåhjulingen since 1818, vasa? Snabba o plötsliga skutt i evolutionen! En mutation som alltså skulle ha drabbat mc-burna familjer världen över oavsett etnicitet, hudfärg, sexuell läggning, religion, politisk uppfattning eller social ställning..........
I sanningens namn har the man varit risktagare med svag karaktär sedan begynnelsen, faktiskt t.o.m. utmanat den allsmäktige Högste efter att Eva förförde honom med det berömda äpplet i Paradiset (som ormen = djävulen rekommenderat) :-)

Första hojen enligt en skiss:
http://www.veteranstallet.se/main/modules/page.asp?id=12

#3
2012-09-06 22:22

Jepp-så e det-jag blev störd för livet så fort jag satte mig på min första båge ;-)
jag mår dåligt om jag inte får ta en sväng emellanåt o på vintern får jag PMS :parked motorcycle syndrome !

#4
2012-09-07 08:24

Finns en del personer som kallar dessa psykologer för hjärnskrynklare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.