Bild
Nästa artikel

MotoGP:s nya el-serie presenterad

MotoGP

MotoGP:s första strikt elektriska serie kommer köras enbart med cyklar från Energica, igår presenterades upplägget.

Dorna Sports som äger MotoGP har tagit initiativet att starta en racingserie som från och med 2019 kommer köras med helt elektriska motorcyklar. Serien kalla MotoE och ska ha kommit till som ett sätt för spanska Dorna att visa att de hänger med i trenderna kring hållbar utveckling.

I samma pressmeddelande som avhandlar den nya serien meddela ägaren av racingserien att de även ser över möjligheterna att reducera utsläppen koldioxidutsläppen som logistiken kring MotoGP-cirkusen innebär.

Racen i MotoE kommer att vara i tio varv och under första året för serien kommer fem race att köras. Träningar kommer att köras på fredagen, kvalificering sker på lördagen och racen på söndagen.

Innan det hela brakar 2019 igång kommer teamen att testa cyklarna på Jerez-banan i februari. Totalt kommer 18 hojar från tillverkaren Energica finnas redo att disponeras med 2 till vardera av de sju privatteamen i MotoGP. Sedan kommer fyra cyklar finnas redo för de Moto2- eller Moto3-team som vill kasta sig in i leken.

Som i den högsta MotoGP-klassen kommer Michelin även vara däck-leverantör till MotoE.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.