Bild
Nästa artikel

Moto3-stjärna skandalslutar

MotoGP

Maverick Viñales slutar i sitt team med omedelbar verkan efter att ha vägrat komma till start under helgens race i Malaysia.

Ingen förstod riktigt vad som hände när spanjoren strax innan start gick ut ur depån i stället för att ta sig till startplattan med sin motorcykel i Moto3-racet. I släptåg hade Maverick Viñales sin pappa, Dornas mediachef och teamcheferna. Det visade sig att Viñales, då tvåa i mästerskapet och med chans på titeln, slutat med omedelbar verkan.

Spanjoren förklarade senare för media varför han plötsligt valt att sluta i teamet och uppgav en rad anledningar. Han hade gett 100 procent för att vinna titeln men det hade inte teamet, teamet var ett "andra divisionens" team, han trodde inte att han kunde slåss om titeln med det material han hade fått, han hade pratat om att sluta efter säsongen men teamet lyssnade inte och att teamet består av "dåligt folk" var några av anledningarna.

- Vi är ledsna eftersom detta inte är en situation skapad av oss och vi är säkra att vi har gett allt hela tiden. Men uppenbarligen finns det dagar då du vinner och dagar då du förlorar och du måste lära dig att vinna och lära dig att förlora, sa Ricard Jové, teamchef, till motogp.com.

Kommentarer

#1
2012-10-22 19:45

Rykten säger att Ricard Jové också ska vara Viñales manager och undanhållit erbjudanden för honom. Jag tror inte han bara är en bortskämd primadonna.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.