Bild
Nästa artikel

Minskning av dödade i trafiken

Nyhet

Under årets första sex månader dödades 127 personer i trafiken jämfört med fjolårets 151, det visar ny statistik från Trafikverket.

 

Den långsiktiga trenden har visat att antalet dödade i den svenska vägtrafiken har minskat, men i fjol bröts den utvecklingen. Fler personer miste livet än året innan.

Preliminära uppgifter för första halvåret 2012 visar dock att uppgången kan ha varit tillfällig. 127 personer dödades i trafiken under perioden, en minskning med 16 procent jämfört med de första sex månaderna i fjol då 151 personer omkom.

Trafikverket förklarar minskningen med det dåliga försommarvädret som bidragit till färre motorcyklar på vägarna och därmed färre dödsolyckor med motorcyklister. Under första halvåret omkom elva mc-åkare jämfört med fjolårets 22.

Antalet döda under perioden januari-juni i år når däremot inte ned till den rekordlåga nivån som noterades 2010. Då omkom 115 personer under första halvåret, till stor del på grund av sänkta hastigheter som en följd av det stränga vintervädret.

Kommentarer

#1
2012-07-04 11:00

Varför föra en ansträngande diskussion, här är det en livlig debatt om samma nyhet och "hultarn" från bike.se framför motorcyklistens åsikt åt oss så ta´t lugnt o kör båge istället
http://www.vibilagare.se/nyheter/minskning-av-dodade-i-trafiken-38665

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.