Senaste aktivitet

"Andreas Jennersjö" har kommenterat på "Provkörning: Suzuki SV 650 A"

Många vägarbeten i sommar

Nyhet

Sommaren närmar sig och det gör även flera stora vägbyggen som sätter igång runt om i landet. Störst trafikpåverkan blir det i storstadsområdena.

 

På flera håll i landet kommer många stora och små vägarbeten att pågå i sommar. Essingeleden i Stockholm, E4-projektet i Umeå, E4 genom Sundsvall, E22 mellan Söderköping och Tingstad och väg 40 mellan Ulricehamn och Jönköping är några exempel på mer omfattande projekt.

I Västra Götalands län byggs till exempel E6 om på flera platser och i Skåne län utförs arbeten på E22 och E65  

Anledningen till att de stora jobben görs på sommaren beror förutom det gynnsammare klimatet på att arbetspendlingen då är mindre intensiv. Samtidigt måste man samsas med semesterresenärerna.

– Jag hoppas att trafikanterna har förståelse för att vi gör våra vägarbeten för deras skull, säger Jan Pettersson. Dessutom kan jag garantera att vi i varje given situation gör allt för att minimera störningarna under tiden arbetena pågår, till exempel försöker vi undvika beläggningsarbeten då vi vet att det är extra mycket trafik såsom på fredag eftermiddagar, säger Jan Petterson, underhållschef på Trafikverket.

Logga in eller skaffa ett konto för att kommentera

Gratis nyhetsbrev!

Testa vårt nyhetsbrev för att inte missa de viktigaste händelserna. Din epostadress är allt som behövs.

Du kan när som helst välja att inte ta emot fler och din adress säljs givetvis inte vidare till någon annan.

Stäng Prenumerera på vårt nyhetsbrev: