Bild
Nästa artikel

LiveWire redo för produktion

Nyheter

Harley har släppt mer detaljer om eldrivna LiveWire, visat den produktionsredo och sagt när den kommer - 2019!

Under flera år har Harley långsamt känt på stämningen och utvärderat sin första eldrivna motorcykel. Nu vågar man satsa hela vägen och under nästa år sätts LiveWire i produktion, tillsammans med en satsning om att bli världsledande inom elektrifierade motorcyklar och erbjuda en full portfolio elhojar till 2022. 

Tyvärr avslöjar man inte särskilt mycket om själva drivlinan, utöver att det är en elmotor av snarlik konstruktion som i Tesla Model 3 som levererar starkt vrid så fort du vrider på rullen och ger en låg tyngdpunkt. Mycket fokus har lagts på att LiveWire ska låta rätt, i klippet nedan kan du höra själv. 

Sett till chassit hittar vi Showa-fjädring, med monodämpare bak och en Big Piston-gaffel fram. Brembo sköter inbromsningarna med dubbla Monobloc-ok runt 300-skivor. Motorcykeln är utrustad med Michelin Scorcher-däck, ABS, traction control, fyra körlägen som är satta från fabrik och tre som föraren själv kan ställa in.

Utöver drivlinans batteripaket har LiveWire ett separat, konventionellt 12-volts lithiumbatteri som sköter instrumenteringen, lykta med mera. TFT-displayen går att vinkla och är utrustad med bluetooth, navigation med mera. Rörande laddning går det dels att ladda hemma med en så kallad Level 1-laddare i ett vanligt uttag, men också med snabbare Level 2- och 3-laddning genom en IEC Type 2-kontakt. Alla Harley-försäljare som erbjuder LiveWire kommer ha snabbladdningsstationer.

Diskutera: Förbeställningarna öppnar i januari, är du sugen?  

Kommentarer

#1
2018-11-09 17:28

Äntligen en Harley som inte låter så mycket, kan nog locka en ny kundkrets eftersom jag inte tror att den faller gamla HD åkare i smaken.

#2
2018-12-06 18:28

Den första HD jag skulle kunna tänka mig

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.