Bild
Nästa artikel

Så här läser du Bike digitalt

Digital tidning

Som prenumerant kan du läsa Bike helt gratis direkt i mobilen, på din läsplatta eller på din dator. Är du inte redan tidningsprenumerant kan du köpa lösnummer eller bli digital-prenumerant. Läs allt om hur du läser digitalt här.

Det enda som behövs för att kunna läsa Bike digitalt är ett konto dit du kopplar din prenumeration, För att skapa ett konto behövs en e-postadress, ditt prenumerationsnummer och postnummer, samt ett lösenord som du väljer själv och sedan använder för att logga in på kontot. Notera att ovanstående konto inte är samma konto som här på Bikes hemsida. Pris för helårs prenumeration digitalt om du ej är pappersprenumerant är 299kr, när du läser digitalt ingår Bikes alla specialutgåvor.
Se nedan för de olika alternativen; dator, smartphone och surfplatta.

Läsa Bike på din dator

Du surfar in på den här länken (eller i länklistan intill). Tidningarna läses på en sajt som heter Paperton, du kommer alltså att lämna Bikes hemsida. Skapa där ett konto för MagazineConnect (om du inte redan har ett) och kopplar det mot din prenumeration med hjälp av kundnummer och postnummer. Detta är alltså inte detsamma som ditt konto här på sajten. Genom att aktivera tjänsten kan du läsa alla dina tidningar direkt på datorn.
För att logga in nästa gång använder du den här länken. Du kan antingen klicka här i texten, eller i rutan här intill.


Läsa tidningen i smartphone eller surfplatta

Ladda ner appen Bike Sverige i Google Play för Android eller App store / Newsstand för iOS. Du kan också klicka här för att ladda ner appen - om du läser detta i din telefon eller platta. Installera Bike-appen och öppna den.  Du behöver nu skapa ett konto där dina tidningar kommer att lagras. Detta kallas för Magazine Connect men ta det lugnt, det går snabbt att göra detta. Klicka på "Pappersprenumerant" i det fall du är detta, du kommer då att koppla din prenumeration till detta konto genom kundnummer och postnummer. Läs och njut. Du kommer hädanefter åt samtliga tidningar via ditt konto, oavsett om du surfar på dator, mobiltelefon eller läsplatta.


Om din smartphone är en Blackberry, Nokia Meego eller Windows Phone kan vi tyvärr bara beklaga… Vi har ingen ren app för dessa.

FAQ - Vanliga frågor:
Fråga: När jag skapar mitt konto får jag ett felmeddelande. Varför?
Svar: Det kan bero på att prenumerationsnumret eller postnumret inte är korrekt ifyllda. Om du skapat ett konto tidigare kan också prenumerationsnumret och postnumret vara låsta till det kontot.
Lösning:  Prova att logga in med din mejladress, i det fall det inte står något pris på tidningarna är ditt konto kopplat.

Fråga: Jag har ett konto på Bikes hemsida. Kan jag använda det kontot för att läsa tidningar och tester digitalt?
Svar: Nej, för att få tillgång till Bike digitalt behövs ett särskilt konto. Följ instruktionerna ovan för att skapa kontot.

Fråga: Hur vet jag att inloggningen har lyckats?
Svar: I det fall det inte står något pris på tidningarna utan endast Läs / Ladda ner är du inloggad och prenumerationen aktiv.

Fråga: Jag hittar inte senaste numret trots att den har kommit ut?
Svar: I detta fall har appen inte hämtat senaste tidningen, sätt fingret och dra den överdsta bilden nedåt. Appen uppdaterar då innehållet. Senaste tidningen bör dyka upp.

Fråga: Måste jag alltid logga in?
Svar: Nej, normalt sett endast en gång. Så länge det står Läs / Ladda ner på tidningarna i appen är du inloggad.

Support:
Mejla vår support på adressen support@paperton.com om du behöver hjälp. Vi har tyvärr inte dygnetrunt-bemanning på kundtjänst, hoppas att ni har förståelse för en viss väntetid i det fall ni mejlar under helgen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.