Bild
Nästa artikel

Lamborghini köpte Ducati

Nyheter

Audi har släppt sin halvårsrapport som avslöjar ett antal intressanta saker kring Ducati-köpet, först och främst att det faktiskt var Lamborghini som köpte Ducati.

Priset visar sig vara lägre än vad man trodde då, Ducati köptes för 747 miljoner euro. Men det mest intressanta är att Ducati var köpt av Lamborghini, en av de märken som också står under Audis ägo. Detta förklarar varför Ducatis VD Gabriele del Torchio blev tilldelad en plats i Lamborghinis styrelse tidigare i år. 

Det är fortfarande Audi som äger Ducati eftersom dom också äger Lamborghini, men det innebär några saker. Dels symboliskt att märket fortfarande står under viss Italiensk kontroll. Men också ur ett affärsperspektiv.

EU arbetar aktivt med utsläpp från fordon, med mer och mer stränga regler och reglementet för tillverkare att följa. Vilket skapat stora problem för sportbilstillverkare, som Aston Martin har bevisat tidigare med sin "mindre" Aston i sortimentet. Men det har Audi löst för Lamborghini genom smart företagsstruktur. 

Det Audi har gjort är att koppla Lamborghini, ett märke med höga utsläpp per fordon, till ett märke med betydligt lägre utsläpp per fordon, Ducati. 

Ducati behålls i Italien, Lamborghini ser bättre ut i utsläppsstatistiken och Audi tjänar pengar. Win-Win. 

Kommentarer

#1
2012-08-01 21:28

Ja och Audi ägs av Volkswagen blabla.

#2
2013-01-18 05:12

One of the best Italian bike brand joined with one of the best Italian car brand, sounds interesting though. - Arthur van der Vant

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.