Bild
Nästa artikel

Lag om alkotest i Frankrike

Nyhet

Frankrike fortsätter att införa nya lagar för trafikanter. Från och med 1 juli måste alla som framför ett fordon ha ett alkotest med sig vid färd.

Den nya lagen gäller alla fordon större än mopeder och innebär att ett alkotest måste finnas med vid färd. Lagen gäller alla som färdas på franska vägar, även turister således. Den som inte har det riskerar böter på 11 euro, cirka 100 kronor. Alkotesterna kommer dock att säljas på färjor och vid gränserna. 

Tanken med alkotesterna är att minska onykterheten i trafiken. Varje förare ska enkelt kunna testa sig själv. Gränsen går vid 0,5 promille i Frankrike, i Sverige är den 0,2. De alkotester som kommer att användas är av enklare sort som säljs för 1-2 euro. Det rekommenderas att man alltid ska ha minst två test med sig vid färd.

SMC tycker inte att det ska behövas alkotester, det ska vara självklart att inte köra när man är full enligt dem. De är dock positiva till allt som minskar onykterheten i trafiken.

Vad tycker du om lagen?

Kommentarer

#1
2012-03-09 16:23

Var får franzoserna allt ifrån, var och en hanterar sin egen bevisning/anger sig själv vid närmaste alkoholkontrollstation.
Ingen stupid idé alls, spar dessutom republikens pengar.
Men skulle absolut inte funka i Nationalstaten, här gäller hård övervakning vid blåskollen med kvalitetssäkrad metodik och certifierad utrustning om det ska hålla i rätten.
Dom franska alkotestprylarna kommer dessvärre att inom kort säljas i en exakt kopierad men billigare och preparerad variant som visar max 0.49 o/oo - proudly made in Great China

#2
Zatopek
2012-03-09 17:52

Svenskarna dricker mellanmjölk och fransmännen sköljer ner grodlåren med närproducerat vin. Här går det lika bra med saft till barnen och Coca-Cola® till ungdomarna medans dom konservativa fransmännen dricker utspätt årgångsvin till måltiderna och husbonden bestämmer extra spädning för barn och gamla.
Frankrike är ostarnas förlovade land så komjölken går till det. Och get-/får-/åsne-/hästmjölken. Kanske modersmjölken?
Dom försvarar sina traditioner och värnar om den franska kulturen med näbbar och klor. Zarkosy vill helst förbjuda amerikansk film och utländsk musik. Han lovar att minska invandringen till max 100.000/år om folket väljer om honom på tronen i Elyséepalatset.
Alla franska patrioter pratar endast franska med turisterna. Obildade trafikpoliser på landsbygden talar sin obegripliga inhemska dialekt. Mutor är värt ett försök om du inte talar/förstår franska.
Men den universella batongen talar alltid klarspråk :-)

#3
2012-03-10 15:46

Trodde att det skulle införas 1:April .
Ha dé

#4
2012-03-11 14:43

- Knugen, jag förväntar mig som vanligt stora samhällsreformer och chockerande nymodigheter riktat till/mot hojhobbyn den 1 april i år.
- Annars så är svenska trafikskolor i Norrland redan igång med att drogtesta unga elever med salivprov. En och annan ertappas och hejdå. Antal motsvarar det förväntade och speglar tillståndet i Nationalstaten.
- Alkolåset i övningsbilarna kräver en duktig utandning av föraren före start.
- Ingen myndighet har stoppat initiativet, många körskolor söderöver har visat intresse av försöket. Hurra!

#5
2012-03-11 16:52

Tror inte att säkerhetsmarginalerna är speciellt bra på de där testerna. Lite kasst om du blåser i den där påsen, får godkänt och ändå är över gränsen. Vad är meningen då liksom!?

#6
2012-06-16 18:24

JustBlow2Know har dessa engångs alkholtester. Dessa är certifierade NF och FDA
www.justblow2know.se

Jula säljer dessa.

Brokke

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.