Bild
Nästa artikel

KGK svensk generalagent för elhojen Zero - vinnare av priset E-bike of the year

Nyheter

KG Knutsson AB, importör av bland annat Suzuki motorcyklar, tillkännagav idag att de är generalagent för amerikanska Zero Motorcycles. Flera modeller är gatgodkända och tack vare modern batteriteknik är såväl körsträcka som övriga prestanda fullt godkända.

Zero Motorcycles från Santa Cruz i Kalifornien vann tidigare i år den prestigefyllda utmärkelsen som årets elmotorcykel vid Clean Week 2020 i Zolder, Belgien.

Hjärtat i toppmodellen Zero S är batteriet av Litium-jon (Li-Ion) på 4 kWh. Det är ett torrt batteri som både är fullt återvinningsbart såväl som extremt stabilt. Körsträckan efter full uppladdning, tar fyra timmar, är 60 - 70 kilometer beroende på körstil och batteriet garanteras en livslängd på 1800 cykler vilket motsvarar runt 11000 mil. Laddaren är inbyggd i motorcykeln och ansluts enkelt till närmaste 220-voltsuttag.

4 kWh motsvarar 1,5 liter bensin vilket medför en energiförbrukning på motsvarande 2,5 deciliter per mil. Full tank kostar knappt 7 kronor - drygt 1:50 per mil med andra ord. Därtill fördelar som gratis parkering, möjlighet att köra i kollektivkörfält samt undslippande av eventuell trängselskatt.

Zero S klassas som 125:a och presterar jämförbart med en sådan. Övriga modeller från Zero är bland andra Zero DS och Zero MX.

För mer information:

www.kgk.se

www.zeromotorcycles.com

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.