Bild
Nästa artikel

Kawasaki ZX-6R får traction control

Nyhet

2013 års Kawasaki ZX-6R får traction control, ABS, större motor på 636 kubik och vassare fjädring. Se videoklipp på nyheten!


Kawasaki har ännu inte gjort en officiell presentation av nya Kawasaki ZX-6R, men de flesta uppgifterna om den nya modellen har ändå läckt ut på nätet. Däribland officiella lanseringsvideos - så uppgifterna får anses vara trovärdiga.

Motorvolymen har ökat från 599 till 636 kubik genom längre slag och ska nu ge 129 hästkrafter. Modellen kommer även att ha traction control med tre lägen (samma som Kawasaki ZZR1400), ABS och två valbara motorlägen.

Chassit uppgraderas med den senaste generationens Big Piston-gaffel från Showa, med justering av kompression i ena gaffelbenet och retur i det andra. Även bakdämparen ska vara uppdaterad och fram sitter nu nya monobloc-ok från Nissin.

Vad tycker du om Kawasakis senaste nyhet? Behöver ens en sexhundrakubikare traction control?

Kommentarer

#1
2012-09-14 16:53

Hurra!!!?

#2
2012-09-14 22:19

Designen på den ljuddämparen gör ingen lycklig. För övrigt har väl denna funnits tidigare med 636cc, förstår inte detta hoppande upp och ned i kubik.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.