Bild
Nästa artikel

Italienska pressen: "Rossi till Yamaha"

Nyheter

Två år i MotoGP och sedan en comeback till WSBK, det är vad den italienska pressen tror Rossi kommer göra hos Yamaha.

Yamaha har erbjudit Valentino Rossi två år i MotoGP följt av WSBK under 2015, rapporterar Gazzetta dello Sport. 

Yamaha planerar att återvända till World Superbikes år 2014 där Rossi skulle kunna spela en viktig roll i utvecklingen. Detta kan också innebära att Yamaha har en ny 1000-kubikare på väg. 

F.d. Yamaha-föraren Niall Mackenzie skrev på Twitter: "Färdig deal! En välkänd italienare kommer definitivt köra en blå hoj nästa år, woo hoo!" 

Om Rossi lämnar Ducati så kommer det vara ett mörkt kapitel i den italienska tillverkarens GP-historia, trots Rossis hjälp har man inte kunnat utveckla en konkurrrenskraftig hoj. Det blir också ett mörkt kapitel i Rossis liv, Valentino får erkänna att han aldrig kunde lösa Ducatins problem och att Stoner hittills har varit den enda som kunnat hantera Ducatin och ge starka resultat.

Rossi testade Yamahas WSBK-hoj 2010 för att få träning efter sin skada på Mugello, då spenderade han en halv dag på hojen, körde enligt rykten samma tider som varvrekordet och löste ett problem Crutchlow länge kämpat med.

Rossi kanske aldrig kunde lösa Ducatis problem, men han är utan tvekan fortfarande en del av världseliten. 

Kommentarer

#1
2012-08-06 18:31

Ja stämmer det ska det bli riktigt kul att kolla på motoGP nästa år !

#2
2012-08-06 23:34

Det pressen baserade sina spekulationer på var just Niall Mackenzie's twitteruttalande. Det visade sig dock att hans konto var hackat av en fransman. Se tex http://www.motomatters.com/news/2012/08/04/rectification_rossi_at_yamaha_story_a_ho.html
Dvs inget är bekräftat ännu, även om många tror att Rossi kommer gå tillbaks Yamaha

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.