Bild
Nästa artikel

Italienska myndigheter beslagtar på EICMA

Nyheter

Det har blivit något av en tradition för italienska myndigheter att närvara på EICMA för att beslagta modeller som anklagas vara kopior. 2013 var inget undantag.

Italienska myndigheter har beslagtagit motorcyklar på EICMA för att de ser ut som kopior av andra tillverkares motorcyklar. Guardia di Finanza har i år beslagtagit elva modeller från sju olika utställare, i stor utsträckning för att de ansågs göra intrång på Vespas skyddade design. 

Även ett antal skotrar från två utställare har beslagtagits för att de liknade Honda PCX. Det är långt ifrån första gången som motorcyklar beslagtas på EICMA, förra året beslagtogs sex modeller från fem utställare - även i det här fallet för att de liknade Vespas skotrar. 

2011 rapporterade vi om en motorcykel och en skoter som beslagtogs på mässan. Skotern var en trehjuling som var en direkt kopia av Piaggios MP3, enligt de som tipsade polisen. Tillverkaren av den beslagtagna skotern var en kinesisk tillverkare med över 80 motorcykelmodeller i sitt utbud. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.