Bild
Nästa artikel

Hotar hoppa av Superbike

WSBK

Althea Racing, med Carlos Checa som förare, hotar med att lämna Superbike. Chefen Genesio Bevilacqua menar att reglerna missgynnar Ducati-motorcykeln.

Om inte reglerna ändras till 2013 hoppar vi av. Det är vad Genesio Bevilacqua, Althea Racings chef, säger efter att Carlos Checa var 30 kilometer långsammare på rakan under senaste tävlingen i Moskva. I en intervju med moto.it menar Bevilacqua att viktreglerna för de tvåcylindriga motorcyklarna är fördelaktiga för de fyrcylindriga motorcyklarna som kan gå mycket snabbare. Han kallar dagens regler absurda och osjyssta och oroas för vad som kommer att hända när 1199 Panigale ersätter dagens 1098R.  

Bevilacqua tycker att ingenjörer och tekniker ska bestämma nya regler snarare än tillverkare och team.

Kommentarer

#1
2012-09-04 17:25

Det spelar väl ingen roll om Checas hoj gör +10-30 km/h till på rakorna ..Kolla MotoGp där går Ducatis hojar snabbast på rakorna och kommer ändå sist ..

Kör inte Checa en 1198R ?

Och dessutom skulle det gå fortare på rakorna om Checka slutade att få sitt hjälmwobbel :) Att han inte kastar sin ljusblåa hjälm ..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.