Bild
Nästa artikel

Hopkins tar sabbatsår

Racing

Den evigt skadedrabbade John Hopkins väljer att inte tävla under nästa säsong. Han vill bli helt frisk innan han tar nästa steg i karriären.

29-årige John Hopkins har undergått ett 30-tal operationer, bland annat har han fått ett finger amputerat. Under årets i Superbike-VM säsong har skadorna fortsatt och amerikanen fick avstå från helgens Superbike-race på grund av känningar i höften från en tidigare skada. Han kommer att tillbringa nästa säsong hemma i USA för vidare läkarkontroller och läkning av skador innan han bestämmer sig vad planen för 2014 blir.

- Jag har verkligen kämpat med min höft sedan kraschen på Monza och jag vet att det är min prioritet att få god hälsa innan jag ens kan fundera på att tävla igen. Jag ville inte binda upp mig med Suzuki för 2013 innan jag visste att jag kunde ge 100 procent eftersom skadan är en ständig oro så även om det är ett tufft beslut är det det rätta. Jag kommer att åka tillbaka till USA för en massa tester och sen får vi bestämma vad bästa lösningen är. Om det är en höftprotes eller något liknande är jag berädd att göra vad jag kan för att återfå hälsan, säger John Hopkins.

Hej!

Våra annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör. Så vi vore tacksamma ifall du kunde stänga av adBlocker!