Bild
Nästa artikel

Hondas nyheter på mässan

Nyheter

Retromodellen CB1100 kommer till Europa, nya färger presenteras och vi får se mer av Hondas nya Dakar-racer.

Honda passade på att visa upp 2013 års Dakar-racer baserad på CRF450X under Köln-mässan. De meddelade även att elvafaldige Baja 1000-mästaren Johnny Campbell (USA) ansluter sig till femmannateamet, med redan presenterade Helder Rodrigues (Portugal), Felipe Zanol (Brasillien), Sam Sunderland (Storbrittanien) and Javier Pizzolito (Argentina). Klicka på bildspecialet ovan för att se samtliga bilder på modellen. 

Nyheterna bland de vanliga modellerna var modesta. Den största, även om den var väntad, var att retromodellen CB1100 nu äntligen kommer till Europa. Modellen visades för första gången på Tokyo Motorshow 2007 och gick i produktion tre år senare, men har tills nu bara sålts i Japan och i Australien. CB1100 har 88,5 hästkrafter, väger 248 kilo körklar och blir en utmanare till andra retromodeller som exempelvis Triumph Bonneville, Moto Guzzi V7 och Kawasaki W800. 

Utöver det visade Honda upp flera av sina modeller i nya färger. Superbike-modellen CBR1000RR kommer nu i svart, HRC- och Repsol-lackering. Honda Crosstourer erbjuds i mattsvart och streetfightermodellerna CB1000R och CB600F Hornet finns nu i mattvit. 

Den som väntade sig några helt nya modeller får helt enkelt ge sig till tåls till november och den italienska motorcykelmässan. 

Kommentarer

#1
2012-10-04 14:44

Okej, Köln kanske inte är hippast? Märkligt annars att Svenska Honda (som väl sällan ligger i framkant, annars) faktiskt - förutom CB1100 - redan presenterat en helt ny modell, alltså den lilla lv-enduron CRF250L. Fanns, för den som nu var intresserad, att provköra på bl a MC-varuhuset i början av den här veckan…

http://www.hondamc.com/homc/templates/Model____20295.aspx

http://www.hondamc.com/homc/templates/Model____20565.aspx

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.