Bild
Nästa artikel

Hondas läckra CBR 300R-koncept

Nyheter/Video

Det kommer ännu mer godsaker i hojform från motorcykelmässan i Osaka, eller vad tycker ni om detta A2-koncept från Honda?

Honda har byggt en sportig roadster på A2-bas och visat upp den under årets motorcykelmässa i japanska Osaka.
 
Grunden är insteghojen CBR 300R med en 286-kubiks enstånka på 30 hästkrafter. Den helkåpade ursprungsmodellen går knappt att känna igen då både bakram och tank är helt nya.
 
På prestandasidan ser vi en mängd läckra detaljer i kolfiber, en ny USD-gaffel och ett GP-stukat avgassystem med rejäl trattfrom. Andra snygga och smarta detaljer är LED-lyktan samt de kombinerade kylarvingarna/nummerskyltarna.

Kommentarer

#1
2016-03-24 19:25

TT300 är skitcool. Sorgligt nog stannar ju alla Hondas allra skojigaste koncept vid att bli just bara ett koncept. Kanske blir de blandgodispåsar åt det stora koncepttrollet att tugga på? Eller så fastnar de i den ändlösa korridoren i Hondabyråkratin? I motsats då till Ducati och KTM som visar upp en koncepthoj på någon mässa, och som ett halvår senare är i produktion. Undantaget där är väl Husqvarna-koncepten som tycks stå längst ner i KTMs näringskedja…

#2
2016-03-24 20:15

Honda är lite som Toyota, tillverkar miljontals enheter för hela världen och inget får reta upp någon, oavsett kulturella eller personliga referenser. Då blir det tyvärr anonymt, avkönat, opersonligt och tråkigt... :(

#3
2016-03-25 13:19

Om det inte var så att hojen ligger 18 hästar under a2 gränsen så hade den varit intressant.

#4
2016-03-26 11:34

Håller med rubriken: Läcker(-bit)!

Hondafabriken har visst framåtanda, i vart på bilsidan.
Och ett o annat mc-koncept chockerar när den når ut i butiken.
Har själv lyckats prova en vända med den sällsynta Valkyrie Rune NRX.
Motsvarade inte mina behov, var både för dyr för min hushållskassa och med för surrealistisk design för min smak (inhandlade istället en VTX 1800).
Fancy formgivna Vultus med framtidskänsla hade dom inte behövt släppa lös, enligt mig.

#5
2016-03-31 20:40

Caféracern riktigt ful, vanliga 300an verkar schysst.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.