Bild
Nästa artikel

Här är nya Kawasaki Z900RS

Nyheter

Kawasaki har byggt en modern retromotorcykel och den ser riktigt ball ut, prestanda och stil i ett och samma paket. Läs mer här!

Kawasaki har äntligen greppat läget och tagit fram en modern retrostylad modell. Nya Z900RS ser på pappret ut att vara ett skolboksexempel på hur en modern retro ska byggas. Tillverkaren har tagit förra årets mycket välbyggda och kapabla Z900 och gett den en genomgående make over.
 
Det är nästan omöjligt att inte dra paralleller till Yamahas XSR900 som basera på MT-09 när Z900RS ska undersökas. Men utan att ännu ha kört Z900RS kan vi konstatera en sak till Kawans fördel. Kawasaki har lyckats otroligt väl med att koppla Z900RS till en klassisk modell från tillverkaren, i det här fallet läckra Z1 från 1972. Ett konstycke som Yamahas nya XSR-modeller inte helt lyckades med, även om de i övrigt är toppresterade i våra egna test.

Det just den lyckade designen som särskiljer Z900RS. Tanken är ny och droppformad och den krävde faktisk att ramen modifierades något för idealisk placering. Det var först efter att tanken kom på plats som de nya kåporna och sadeln kunde tas fram, ett tillvägagångssätt som gett fint resultat i jakten på retrolooken.
 
Motorkåporna har getts små kylflänsar för ett mer klassiskt stuk och avgassystemet är speciellt framtaget för modellen gällande både stil och ljud.
 
Den stora runda lyktan är av modern LED-typ vilket ger en cool mix av nu och då. Även blinkers och bakljus är av LED-typ. Instrumenteringen domineras nu av två analoga mätare och en multifunktions-LCD-skärm.
 
Hjulen är även de nya och de platta ekrarna är formgivna för att föra tankarna till stilen hos klassiska trådekerhjul. En större teknisk nyhet är att modellen kommer med Kawasakis traction control KTRC med två lägen, en fuktion som förra årets Z900 inte hade.
 

Kawasaki Z900/Z1 från tidigt 70-tal.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.