Bild
Nästa artikel
Aprilia tror ännu på stora motarder.

Här är nya Aprilia Dorsoduro 900

Eicma

Aprilias Dorsoduro är tillsammans med Ducati Hypermotard en utrotningshotad hojtyp numera. Italienarna tror dock på konceptet, nästa år kommer nya Dorsoduro 900.


 

Aprilia Dorsoduro 750 kan inte sägas vara en storsäljare på våra breddgrader men italienarna tror fortfarande på modellen. Nästa år har tillverkaren ökat slaget i v-twinnen från 56,4 millimeter till 67,4 millimeter vilket ger en slagvolym på 896-kubik.
 
Anledningen bakom trimningen av motorn är kravet på Euro 4-klassning av motorcykeln nästa år. Ökningen med cirka 150-kubik har bara genererat tre extra hästkrafter vilket leder till en maxeffekt på 95 hästkrafter vid 8 750 varv. Vridet har även skruvats upp till 89 newtonmeter.
 
Gashanteringen sker nu via ett Ride By Wire-system som ska ge mjukare svar. Det nya systemet ska även spara cirka ett halvt kilo i vikt. Trestegs traction control och ABS från Continental är andra nyheter. Motorcykeln har även fått en ny gaffel från Kayaba och nya hjul som är drygt två kilo lättare än tidigare.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.